tirsdag 8. april 2008

Best og pest hos Trine

Jeg har blitt utfordret av Emmeline og Tinemor til å vise min best og min pest. Besten kommer først. På samme måte som nettopp Emmeline, er selve huset og eiendommen det jeg er aller mest glad i. Vi kjøpte dette huset senhøsten 1995, da jeg var student og min kjære skulle begynne som lærling. Til tross for at det ikke var så mye å rutte med i den perioden, ville vi prøve å skaffe oss noe eget som vi kunne betale på istedet for å leie. Etter å ha sett på hus og budt på hus, kom vi tilfeldig over dette småbruket. Den dag i dag føler vi stor takknemlighet og glede over at vi fikk kjøpt dette stedet hvor vi trives så godt!


Sveitserhuset fra 1916 så ikke akkurat slik ut da vi kjøpte. Stilmessig var det ødelagt på 50-60tallet, og vi har brukt de siste 12 årene på å restaurere dette huset og eiendommen tilbake til noenlunde opprinnelig stil. Det har blitt lagt ned tusenvis av arbeidstimer, og mannen min har en svært stor del av æren for arbeidet. Han har virkelig stått på utrettelig, og vært helt enestående!!!
Da vi hadde fått gjort såpass mye med huset at de fleste preseninger med planker var borte fra hagen, oppdaget jeg at vi faktisk hadde hage. En gammel ustelt hage med gamle krokete epletrær. Vi startet med hagen, anla hekk og flyttet innkjøringen til en mer barne- og trafikkvennelig innkjøring. Så grep hageinteressen meg med storm, og jeg begynte å jobbe og grave i hagen i hver ledige stund jeg hadde. Hagen gir meg så mye glede, og det å se det vokse og gro frem vakre blomster og planter i min egen "lille" hage, synes jeg er svært givende.Min handyman har snekret og malt stakittgjerdet og denne porten. Porten synes jeg selv er en fryd for øyet. Ja, jeg er stolt over min kjære....æres den som æres bør!Vel, så over til pesten, og dette er virkelig ikke noe fryd for øyet! Jeg hadde egentlig ikke tenkt å vise dette stygge hjørnet (kunne jo ha valgt noe annet som ikke var riktig så ille), men så syntes jeg nesten det var litt feigt å ikke tørre det også. Slik har det sett ut i mange år hos oss nå, men det kommer heldigvis bedre tider. Etterhvert. Her skal nemlig mannen lage ei fin innebygd bokhylle som kan trekkes ut fra avløpet, i tilfellet det skulle være nødvendig. Foreløpig har bokhylla ikke blitt prioritert, det kommer stadig nye prosjekter og arbeid som presser seg foran. Og om jeg skal være ærlig, så legger jeg ikke så mye merke til dette selv heller . Har vel blitt så vant til det at jeg ikke ser det lenger.
Sånn, dette var vel noe av det verre... Men så lenge vi selv ikke plages større av det, så greier vi å leve med det til tiden er inne for å ta tak!
Jeg utfordrer videre Magnys lille krinkelkrok og Dans på roser til å vise frem best og pest fra deres hjem. Klem fra Trine

21 kommentarer:

silje-sin sa...

For et alldeles nydelig hus! Så flott dere har pusset opp,og den deilig hagen.. Ble helt betatt jeg! Der forstår jeg at dere trives! Ha en flott dag! klem fra silje.

Som mine dager er sa...

Huset ditt er aldeles nydelig, og slik både hus og hage fremstår er det ikke gitt at det kommer av seg selv. God smak og nevenyttige mennesker står tydeligvis bak forvandlingen – for der skal både du og din nevenyttige mann virkelig ha skryt. Takk for at du lar oss få ”sneek-peeks” fra huset ditt. Og lykke til videre med det lille som måtte gjenstå ;-)

Grip dagen sa...

Pesten glemmer vi fort når vi får se så mange "best"-bilder.
Huset er en fryd å se på!
Dere har så mange flotte detaljer. Og det inngangspartiet er jo bare rålekkert!
Og for en port, da! For en flink handy-man du har!!!

Tenker det er vårfølese hos deg med alle de pottene med nysådde frø. Hagen blir nok litt av et syn når alle de plantene blomstrer!
Lykke til!
Mange hilsner Marit

tinemor sa...

For et hærlig hus!!!
Dere har virkelig gjort en fatastisk jobb, så vakkert det er!
Godt å se det er flere som har pest. Rart det der, at man ser seg etterhvert litt blind på tingene.
Ha en deilig tirsdag.
Klemz

Emmeline sa...

Ja du bedårer oss rett og slett med det vidunderlig vakre huset deres:) Dere kjøpte faktisk hus det samme året da vi kjøpte hytte. Jeg må innrømme at vi slett ikke har kommet så langt med arbeidet der som dere har her. Jeg har imidlertid en anelse om at du er gift med en SKIKKELIG handyman av beste sort. En som både har sansen for gamle hus og som klarer å få det sånn som han vil;) Dere er både heldige og flinke som har denne perlen!!

Den hagen din er jo også en fryd for øyet, Jeg har jo sagt det før; Du er til inspirasjon. Mine første frø er nå sådd...Jeg ble litt usikker på at du skrev noe om kuldebehandling ( eller hva det nå var...) men antar at det ikke er noe jeg skal gjennomføre siden jeg er nybegynner???
Pesten din var jo egentlig ganske beskjeden syns jeg. SÅpass pest tåler du som har dette knallfine huset:) Bra at det er noen prosjekter å ta seg til i ledige stunder vet du. Takk for inspirerende titt Trine. Det var rene drømmeinnlegget dette!

Min Verden sa...

Kjære Trine. Det hjørnet er virkelig ikke noe å tenke på. Du har et vakkert hus og en vakker hage. Flinke er både du og mannen din :-) Takk for titten. Hanne

Den gode feen sa...

Huset, hagen og porten er så fine at det veier opp for pesten, syns eg :) Kjempefine! Eg elskar også hagearbeide, og har gjort det sidan eg var lita. Nå er desverre hagen nedprioritert, først må huset på stell :) Klem frå Linda

Tvert-om-tanten sa...

Huset og hagen din er virkelig best! Hva gjør vel et lite rør oppi alt det vakre...

Dans på roser... sa...

titter innom, og ser at du har utfordret meg.
Jeg får ta den. Må tenke litt.... Nydelig hus og hage, Trine!
Dere har vært kjempeflinke, imponert!
=) Nattinatt...

Tove sa...

Dette var jo et nydelig hus:) Og så heldig du er som har en så flink mann!

klem

Aalerud Stall sa...

Hei Trine :-)

Ja, krokusen blomstrer faktisk i sørveggen her hos meg! Vi har vår på den ene siden av huset og vinter på den andre :-)

Jeg vet jo at det er akkurat like fint hos dere som det ser ut på bildene, så det forundret meg stort at du i det hele tatt greide å finne en pest! Har du tatt noen bilder av hvordan huset så ut da dere kjøpte det? Dere har gjort en utrolig innsats begge to, for verken huset eller hagen er til å kjenne igjen :-)

Ha en kjempefin kveld, Trine, og så får vi se om jeg melder meg inn i hagelaget også...

Stor klem fra Britt :-)

P.S Tenkte bare å fortelle deg at jeg skal hilse så mye fra faren min, han var på besøk i går. Nå er alt snart som før igjen og jeg føler at jeg har fått tilbake min far på nytt :-) Tusen takk for alle bønner og omtanke, du er virkelig en engel!

åsemor sa...

Sånn er det vel for de fleste av oss, vi blir husblinde, heldigvis og kanskje.
Huset deres kan dere riktig være stolt av, og jeg trnker huset er heldig som fikk dere som eiere etter vandalene.
Nydelig arbeide og en stor sans for detaljer!

Kos deg videre med "heimen" din, regner med vi får følge med på hagestellet ditt fremover.

Kos deg med det som er igjen av uka :)

Aina sa...

Huset ditt er sååå nydelig, og gjerdet skikkelig romantisk:0)
Og for en hage!!
Har en lien konkurranse på siden min, du er velkommen til å delta om du vil;0)

Ha en flott uke du også!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Praktfult hus og hage. Ja er det ikke helt utrolig hva folk ødela for noen tiår siden, og overlot jobben til oss med å restaurere og bringe tilbake fordoms tid. Så vannvittig mye arbeid som er nedlagt rundt omkring i Norge for å få disse eiendommene opp og gå igjen.
All ære !
Og pesten så jeg ikke engang:o)
Klem

Anonym sa...

See Please Here

Prinsesse Elin sa...

Du har rett og slett et nyedelig hus. FANTASTISK:o)

Christinas låvebutikk sa...

For ett nydelig hus. Skjønner dere er glade for at dere eier dette huset. Porten var kjempefin, ALT var lekkert. Litt pest kommer vi vel alltid til å ha!!
Ha en fin torsdag!

Gry sa...

Ja, du Trine. Dere har gjort ett kjempejobb med huset! Jeg husker da dere köpte det. Vi var ute i huskjöpertider selv da, og vi havna nere i byn i steden. Så vi begynte omtrent samtidig med husbestyret ;-) Skjönner godt at det ligger mange arbeidstimer bakom både hus og hage. Det syns også at dere har en lidenskap for dette med restaurering. Å bestemme seg for en stil og fölge den er en bra begynnelse for et langt huseierskap! (ha,ha.... ikke noe for meg, fniss...)Jeg er imponert over det dere har fått til og utholdigheten deres!

Ha en finfin vårtid framover, med masse graving i jord og mull ;-)

Klem fra Gry

Pulsatilla sa...

Huset deres er virkelig flott! og mannen din fortjener virkelig all ære for den nydelige hageporten!

Anonym sa...

Hei igjen, det er Britt fra trondheim som skriver til deg. Ville bare si at jeg fortsatt (nesten daglig) er innom siden din for å titte og lese, har bestemt meg for å pusse opp sommerstedet vårt i landlig stil. Gjennom din blogg har jeg også blitt oppmerksom på andre bloggdamer som skriver og tar bilder i samme stil, spesielt godt liker jeg Emmeline sin, Trønderpia, Huldas verden og Drømmen om en eplehage. Takk for alle fine innlegg, gleder meg til det neste

Mummimamma sa...

For et nydelig hus! Skjønner godt at dere er fornøyd med det kjøpet, må være en fantastisk plass å bo.
Og hagen din er kjempeflott.
Må si jeg er imponert over din nevenyttige mann, han er skikkelig flink!
Sukk...den som hadde et slikt vakkert hjem...drømme drømme....

Ha en finfin kveld. Klem