onsdag 13. mai 2009

Jentetur til København

Så er den årlige jenteturen tilbakelagt for denne gang, og mange hyggelige og morsomme minner har igjen blitt skapt sammen med gode venninner. Vi har hatt en fantastisk tur til København denne gangen også, med massevis av god mat, fine opplevelser, shopping av både klær og interiør, latter og et par svingom ble det faktisk også.
Vi har vært på denne jenteturen i så mange år nå og vi har skapt oss noen faste tradsjoner underveis. En av dem er å reise rett til Lyngby utenfor København når vi ankommer Danmark. I år hadde vi også med bilen over, så det var bare å gi signaler til GPS`en og sette kursen mot det fantastiske lille stedet som heter Lyngby.

Å, så herlig i Danmark! Der blomstret både syrin og prydepletrærne, og vi kjente oss helt oppglødde av alt det vakre vi så omkring oss.

Det var bemerkelsesverdig stille i Lyngby denne dagen, og så viste det seg at vi hadde råket på Bot- og bededagen i Danmark! Altså var alle butikker stengt overalt! Det var en skikkelig strek i regningen og det kjentes litt ugreit en stund, men heldigvis så hadde den herlige blomsterbutikken "De fire årstider" åpent i Lyngby. Når det meste annet var stengt kunne vi bruke god tid og plukke og velge og brake blant tusenvis av blomstrende herligheter. Dere skulle sett bilen vi hadde med - helt full av blomster! (Ja, man har en kvote med blomster, og den fulgte vi).

Blomsterbutikken i Lyngby er absolutt en av de store høydepunktene på turen, og med slike priser og utrolig utvalg, så blir vi rent misunnelige på innbyggerne i denne lille forstaden til København. Tenk å bo her og kunne kjøpe seg buketter med pioner hjem hver helg! Litt andre priser enn vi er vant til her hjemme i Norge iallefall.Kafèbarene var også heldigvis åpne denne dagen. Vi spiser alltid lunsj i kafèbaren ved siden av blomsterbutikken, slik at vi kan nyte god mat og utsikten til alle blomstene samtidig. Sandwitchen jeg kjøpte med kylling, bacon, karrysdressing og grønnsaker smakte helt fortreffelig!Hva gjør man da, når man har tenkt å shoppe hele dagen, men nesten alle butikkene er stengt? Vi bestemte oss for å gjøre det beste ut av det, og det greide vi godt. Vi hadde en deilig dag med cafe latte på en fortauskafè med sola som varmet i ansiktet, og vi ruslet rundt i en fantastisk park til en landbrukshøyskole i Fredriksberg (et annet lite tettsted like ved).
Bildet er tatt utenfor landbrukshøyskolen med nydelige prydepletrær i full blomst.
Et utrolig flott syn var disse tulipanene i blomst! En hvitblomstrete plante gjorde jobben som vakkert bunndekke mellom tulipanene.

Dere har sikkert ikke problemer med å skjønne at her var det deilig å rusle omkring for fire blomsterglade venninner.

Om kvelden var vi innom tivoli en tur. Koselig å rusle rundt der når det begynner å bli mørkt og kikke på alle tente lykter som henger i trærne. Interiørbutikken ved fontenen der inne er alltid flittig besøkt av oss når vi er i tivoli, men at det finnes en Lisbeth Dahl butikk der inne var nytt for oss. Hyggelig nytt.
Vel, selv om vi kom ned til helligdag og stengte butikker den første dagen, så ble det da med litt hjem denne gangen også.

Vel hjemme fra turen, satte jeg energisk i gang med å vaske terrassen før jeg fant frem mine nyervervelser og pyntet ute på terrassen med dem. Ny og koselig sommerduk kom på bordet, "osteklokke" i kurv som skal brukes som skygge både for mat og sarte planter på solrike dager, lykt eller blomstervase i kurv med pioner fra Lyngby. Stiklingen med pelargonium hadde jeg fra før da.Pioner er bare skjønne!!! Gleder meg så til piontuene ute i hagen kommer i blomst. Jeg har 11 piontuer ute i hagen nå, men de fleste er temmelig unge planter og ikke så store enda, men likevel..

Herlig å få sommeren tilbake til terrassen!
I Lyngby hadde de roser i blomst allerede, og vi ble alle helt fortapt og kjøpte roser med hjem alle som en. Tenk å roser i blomst på terrassen før midten av mai! Vips, så er liksom sommeren her!

Jeg kjøpte vakre Jaques Cartier, en historisk rose (Portland) som er ganske herdig og remonterende. Mulig at den havner ute i hagen etterhvert, men foreløpig vil jeg nyte av rosene på nært hold ute på terrassen, så jeg har plantet den i en koselig sinkkjele som jeg kjøpte på et marked i fjor sommer.


Kjøpte ei søt lita lykt i fattigmannssølv og denne blir trolig å finne i et av hagens epletrær etterhvert. Blomsten til høyre er en nydelig liten fiol med de søteste små fiolblomster på sarte stilker opp fra den tette tua.
Store planter med lavendel i kurvpotter. Det ble to slike medlavendel og synes de er flotte, selv før blomstring, også dufter de jo så vidunderlig.Den hvite vakre hortensiaen jeg kjøpte har jeg valgt å ha inne foreløpig. De nydelige blomstene passer fint mot den mer rå kurvpotta, og den er et syn som må nytes!

Har altså hatt en herlig tur til København igjen, og nå er det bare å starte sparingen på nytt til neste år og neste jentetur med båten over til vidunderlige Danmark!
Ha det fint!!! Klem fra Trine

18 kommentarer:

Maliva`s verden sa...

Hei.høres ut som en topp tur selvom butikkene var stengt..Og for noen vakre blomster du fant...kan tenke meg det er gøy å komme hjem å pynte opp....Go`dag til deg fra Maliva

Margrethes hus og hage sa...

For noen flotte blomsterbilder! Peoner er helt nydelige, og er skikkelig sommer :)
Ser ut som du har hatt en hyggelig tur.

Hilsen Margrethe

Elzie sa...

Vilka otroligt flotta bilder. De där pionerna vill man ju bara ha!
Hoppas du har en bra kväll.
Kram Elzie

liven sa...

Ååh...så masse fine bilder hos deg:o)
jeg har nytt dette innlegget ditt:o)
så kjekt å reise på tur med likesinnede venninner....det må jo være toppen!!
Masse fine saker du har kjøpt og peonene er jo bare så fine!!
Har en rød og en rosa ....de står nå full i knopper!!!
Gleder meg....inntil videre kan vi vel få kjøpt de her i butikken snart....men til en annen pris enn i Danmark ja!!
Har lyst på en tur til København til høsten og holder på å bearbeide to venninner:o)
får spørre deg om tips når den tid kommer!! Har aldri vært i København men mange ganger leiet feriehus i Danmark!1
Ha en fin kveld og nyt disse flotte maidagene Trine:o)

in my garden sa...

skjønner godt dette hvar en vellykket tur.Så koselig å dra med venninner og så mye flott å se på.Flotte saker du fikk med deg hjem også!

My little footprints sa...

Hei Trine!
Så mange herlige bilder fra Danmark! Forstår at du har hatt en kjempekos tur! Er jo så hyggelig med slike tradisjoner og kunne kose seg sammen med venninner!
Koselig at du delte turen med oss ;)
Klem fra Beth

Som mine dager er sa...

Vettu Trine, du er rene reklamebyrået for Danmark ;-)

Forstår veldig godt at du skriver så varmt om dette landet, når du ser og opplever så mye vakkert. At det er blitt en tradisjon for jentegjengen forstår jeg godt, og den tradisjonen må dere holde på i mange mange år framover.

Jeg besøkte Danmark for første gang i fjor. Tenk det! Og ble forelsket. Så vi vender tilbake i år som i fjor. Låner hytten til min snille kollega og bor der gratis, mot at vi klipper hekken og plenen og maler en vinduskarm. Vi skal være der i nesten to uker og bare vet vi koser oss. Jeg også kjøpte peoner og ulike blomster med hjem på hytta og pyntet opp. Det var jo så billig sammenliknet med hjemme. Vi var på flere loppemarkeder og det var nesten det beste av alt. Min kjære har ikke all verdens tålmod til shopping, så det er vel det eneste som begrenser det hele. Hi hi ...

Vi må prøve ut Lyngby vi også, så takk for tipset.

Kos deg på den koselige terrassen din. Også ønsker jeg deg samtidig en flott 17 mai feiring.

Stor klem fra Marit

silje-sin sa...

Hei Trine! Ser og høres ut som dere har hatt en flott danmarkstur! Så koselig med en sånn tradisjon! Tenk å kunne handle så billige blomster ja.. Det hadde vært en drøm! Ha en riktig fin helg, og en flott 17.mai-feiring! klem fra silje.

Anita sa...

For en fin tur!! Vi var i Danmark for 3 år siden, bla. og da var det også Bots og bededag! Såååååååå nedtur! Heldigvis var det ett badeland åpent, for ungene!! Nå er det full oppvåkning her, kos dere masse i helgen! klem!

Anonym sa...

Heia Trine, så mange herlige bilder fra Danmark, peonblomsterbuketter er fantastiske. Vel hjemme er det koselig å pynte og ordne med blomster og andre nyanskaffelser. Plantebordet ditt i forrige innlegg ble også fint, og sammen med blomster innbyr det til lange sommerdager. Kos deg med familien, og ha en riktig fin 17 mai.
Britt fra Trondheim

Anonym sa...

Hei. Så fint at det er flere enn meg som trives i Kongens Lyngby...!
Jeg drar ned neste uke og blir i 5 dager hos gode venner. Blir selvsagt en handletur i Lyngby med lunch på "Mig og Annie"; kjempeposjoner...og sååå godt.!
Litt utenfor Lyngby, i Bagsvær, ligger et gartneri som er verdt et besøk; Aldershvile planteskole og på Sophienholm på andre siden av sjøen, kan du spise deilig mat. Sjekk ut kartet og god tur neste gang..:-))
Hilsen Mariann

Mia sa...

Førs en velidg forsinket, men hjertelig gratulasjon angående bloggen din sin 2-års dag! Tenk hva tiden går... Det er alltid like hyggelig å titte innom her, for å se bilder av ditt varke hus og hage.

Og nå har du vært i Køben igjen også! Vi var i Lyngby ifjor høst, og det var virkelig et sted jeg har lyst til å besøke igjen. Og nå reiser vi faktisk til Danmark også, men og det bli Lyngy denne gang tviler jeg på. Uansett håper jeg å få med meg blomser og planter, som du. Nydelig, at det du viser her.

ANETTESHUS.COM sa...

Så mange nyyydelige bilder!! Ingen tvil om at dere har hatt det supert i Danmark!!! Herlig:)

Klem Anette:)

Tulipa sa...

Hej!
vad jag blev sugen på att åka till Danmark nu!!!
Den dagen du pratar om var det många danskar i min butik...för alla var ju lediga! Så det tyckte jag var roligt!
De gillar samma stil som jag och köpte upp flera av mina nymålade möbler!
Danmark ligger mig verkligen varmt om hjärtat. Måste vara kul att göra en sådan tur med vänner!

kram Mariette

Johanne si vesle interiør verd ! sa...

Hei Trine :)
Altfor lenge sidan sist. No har eg kosa meg lenge inne på bloggen din:):)
Så hærlig å "være med" på Danmarkstur:)...du skriver så levande og fint og det blir liksom som å bli med på eit reisebrev:):)
Kjekt at dagen vart så fin om dei fleste butikkar var stengt. Kanskje fekk dokke mange nytelser som dokke hadde gått glipp av viss butikkane hadde vore opne. Den blomsterbutikken såg ut som ein drøm. Kan tenke meg at den passa fint til hageglade deg :):)
Denne veka skal eg på jobbereise til oppl.hedm.oslo.akersh.og besøke kundane mine. Då prøver eg somregel å få tid til å gå litt i butikk ..iallefall en ettermiddag. Koser meg når eg går slik i ro og fred og berre nyter mykje fint. Men eg har bestemt for å sjå mest. Har en del på lur som eg endå ikkje har tatt fram i dagens lys..og merker at det blir fullt etterkvart... :):) Men eg skal innom ein koselig liten blomsterbutikk på Lom som har mykje koselig :):)

Ha ei nydelig veke kjære venn :) Kos deg vidare og nyt den hærlige årstida vi er inne i :):)
klem frå :Johanne

Grethe sa...

Hei Trine, der fant jeg bloggen din ja...:) Nydelige bilder, med masse inspirerende tekst til. Dette har du virkelig fått til, jeg blir helt imponert. Hvis vi ikke sees innen skoleslutt osv. ønsker jeg dere en riktig god sommer, og god tur til Sverige.

Klem fra Grethe (mamma, Simen)

Anonym sa...

感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人

anywhere_Smile sa...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.