tirsdag 31. august 2010

Det gjelder å se det positive i det...

Denne helgen har vært preget av spade og hagehansker, støvler og regnbukse. I går kom nemlig graveren og har gravd langs en ny husvegg hos oss, slik at muren etterhvert blir ny. Jeg har alstå hatt kniven på strupen, og plantene i et av sommerens mest beundrede og vellykkede bed måtte bare opp før gravemaskinen gjør det på sin egen måte. På lørdag striregnet det hele dagen, og man fikk testet regntøy og sydvest om det holder tritt mot vann. Ei svigerinne synes jeg var like gal som hennes mann som syklet Birken i regnværet, der jeg stod med gjørme langt oppover støvlene, og helt ugjenkjennelige brune og jordtunge hagehansker.
Noen få fordeler er det faktisk med å måtte grave opp frodige etablerte bed (tro det eller ei); nemlig at man kan ribbe plantene for blomster med god samvittighet og pynte med inne!
I den hvite mugga har jeg nå en raus bukett med lyse rosa herlige roser plukket fra den kanadiske rosebuksen Martin Frobisher. Den har fått fart i veksten denne sesongen, og har blitt omtrent halvannen meter høy nå. Håper inderlig den takler flyttingen . Det blir forhåpentligvis bare for noen uker, så skal jeg sette den tilbake.
Glassverandaen er et rom i huset vårt som er som skapt for avslapning og trivsel. Her trives jeg godt, og trivselen ble bare enda større med en deilig lysrosa rosebukett på bordet.Disse herlige legestokkrosene (Althaea officinalis L) er årets nykommer og positive overraskelse. Frøene ble faktisk kjøpt på impuls fordi de så så lekre ut på bildet på pakningen, og de lever absolutt opp til forventningene. Så skjønne rosanyanser i hver enkelt vakre blomst som sitter enkeltvis oppover stengelen.


En hyggelig bukett stokkroser i sinkkanne til spisestuebordet.


Hornfiolen min stod så fint i blomst i bedet der den vevde seg inn i en blomstrende rose. Da både rose og hornfiol skulle flyttes, fikk jeg violfrøstjerne i vase innendørs for første gang. Det å flytte voksested er som regel en påkjenning for planta i seg selv, og det kan være vanskelig for en så høy plante å holde hele den saftspent og struttende. Å skjære bort blomsten er derfor bare en fordel, og speilet i stua vår ble glad. :-)Ønsker alle fine høstdager nå som vi møter den første høstmåneden. Ha det fint! Klem Trine9 kommentarer:

Monica fra Koseleg sa...

Glasverandaen din er en drøm Trine- og rosebuketten også! Som du sier- det gjelder å se det positive i det...
Heter den Hornviol? Jeg trodde det var noe helt annet? Så feil kan man ta.
Ønsker deg en fin uke videre!
Holsen Monica

Monica fra Koseleg sa...

Hei igjen!
Er du sikker på at ikke "Hornviolen" din er en violfrøstjerne el.l.?

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Så nydelig dere har det! Skjønne blomster, bilder - alt i harmoni. Takk for titten. Mvh. Hjørdis på Nord-Hidle;-)

ANETTESHUS.COM sa...

Oj, oj - litt av en prosjekt dere er i gang med!? Men så spennende!! Gleder meg til å følge utviklingwn på byggeprosjektet!!

Nyyyydelige blomster i dagens innlegg:)


Ha en fin uke!

Klem klem
ANETTE:)

Mitt hvite hus sa...

Jammen litt av et prosjket dere holder på med... men det blir nok så bra om en stund.. og rosene kommer på plasse igjen...

nydelige roser du har... og skjønner godt de passer i glassverandaen din.

ha en fin høst dag..
klemmer 0)

Trines Hus og Hage sa...

Hallo Monica fra Koselig.
Visst er det violfrøstjerne! :-) Flott at du rettet meg slik at jeg fikk det riktig. Takk!
Klem Trine

Linda sa...

ser det for meg der du står og graver og graver:) Men så mange flotte bukketter det ble av det, skjønner godt at du nyter dem:)

liven sa...

Nydelige bilder Trine...og du får kose deg med å nyte blomstene innendørs!!Noen koselige mugger du har!!
Det er jo om å gjøre å tenke positivt ja......det blir nok helt sikkert så bra til slutt :o)
Heldige deg som har en glassveranda å kose deg på....du kan forlenge sommeren der!!
Her er nydelig vær nå...sikkert sommeren som kommer....hihi

Ha en flott septembermåned :o)
Klem fra meg!!

Hvit Villa sa...

Nydelig glassveranda! Skjønner godt hva du mener, huset vårt er på langt nær ikke ferdig (ikke de fasadebildene du så heller)..Vi mangler både dragere og spir, men venter til vi har kledd om hele huset. Hittil har vi brukt tre år og all vår fritid, siden vi gjør så og si alt selv. Dette vet du mye om skjønner jeg, men det er iallefall inspirasjon å se resultatet deres :-) HA en flott uke videre, snart er det helg igjen!