lørdag 1. desember 2007

1. desember

Jeg har sett frem til at julemåndeden skulle komme lenge nå, og endelig er den her! Det første jeg gjorde i dag tidlig, var å starte med vaskebøtte og vaskeklut og vasket kjøkkenvinduene og utforingene, stryke julekappene mine og henge dem opp. Disse er det tredje året jeg bruker, og er heldigvis fortsatt like fornøyd.Så ble tyttebærkransene hengt opp i vinduene og julepynten måtte frem i vinduskarmen. Alt sammen har sine faste plasser.
Carl Larson-figurene har fulgt oss noen år nå. Før stod de i stuen, men så ble fruen mer og mer hvit og de siste årene har bare kjøkkenet vært rødt til jul. Da har disse koselige barna fått pryde vinduskarmen ved spisebordet siden.
Vårt andre kjøkkenvindu med sin julekappe og krans av tyttebær. Helt likt i begge vinduer, noe jeg synes skaper helhet. På kjøkkebenken står gamle krukker med hjemmelagde coockies.Maryland coockies baker jeg til jul hvert år. Disse ble bakt her en kveld som vi hadde årets bakekveld. Det har vi hvert år, min kjære og jeg, og det er kjempekoselig! Han baker verdens beste krumkaker, jeg sysler med mine kaker. Julemusikk på stereoanlegget og ungene i seng for kvelden. Anbefales på det varmeste! Slike coockies synes jeg er så alrighte, for de synes jeg fint kan settes frem ei god stund etter jul også. Alstå ikke noe bortkastet arbeid med kaker som gis til fuglene ut i januar (selv om det er jo fint at fuglene får kaker, det er ikke det...). Nå skal vi snart i gang med pepperkakebaking hele familien, så dere skjønner vi står på godt med julebaksten om dagen!
Dette synes jeg ikke ble så verst. Kjøpte tre amaryllis til kr 100 i går, men de er jo små gjør ikke så mye ut av seg enda. Har vært ute og satt juletrebelysning i et par av bartrærne våre i dag (ser dere der ute?) og da plukket jeg inn litt kvist og granbar samtidig som jeg satte rundt den lille amaryllisen i pottea. Etterhvert som stilken vokser oppover vil jo selve planten synes mer, men foreløpig står blomsterknoppen der nede i en skog av grønt og kvist.
Vi er så heldige at vi har fått snø der jeg bor, og da blir det julestemning ute med en gang. Det er dessverre litt for mildt, så vi får bare håpe at dette vakre hvite sløret vil bli liggende der ute. Vil ønske dere alle en riktig god adventshelg! Det er sikkert mange med meg som har holdt på å skape jul omkring seg i dag. Adventslysene skal opp i morgen. Tusen takk for alle koselige tilbakemeldinger også. Gjør meg glad!
Vel, da kaller pepperkakedeig og tre barn som skal trykke ut menn og damer, hjerter og stjerner!15 kommentarer:

Anita sa...

Bakekveld!! Det hørtes hyggelig ut!! HAr du go oppskrift på cookies?? Og kjøkkenet ditt ble kjempkoselig og juletet!!

Klem Anita

[morgrethe] sa...

Hallo Trine. Så koselig du har det på kjøkkenet ditt. Jeg har også eplejenta og eplegutten, men jeg venter litt med å finne de frem..... i morgen kanskje? *smil* Ble fristet nå vet du. Her har vi ikke bakt noe enda.... har vasket vindu i dag jeg også, men har ikke fått hengt opp gardinene enda.... i morgon, i morgon. I morgen kommer Tina en tur foresten, skal stripe håret til eldstejenta. Ha en fin adventstid Trine. Vi sitter hele familien og ser på plan-sendingen nå... gripende,og så mye vi har å være takknemlige for.

Lemi sa...

kjempekoselig! ha en fin førjulshelg!

Linda sa...

Hei! Flott kjøkkenstemning,deilig kakebakst:Skal si du er kommet godt i gang.Her er bare melet i hus. Haen fin adventstid. Linda. :))

Emmeline sa...

Tudelu du skjønne Trine:)
Nå måtte jeg rett og slett spole tilbake for å sjekke hva du hadde sagt om krumkakene til mannen din...hehehe? Hva i all verden kunne du ha sagt som jeg kunne ta ille opp??? Så nå har jeg lest den forrige kommentaren din om krumkakene NØYE...hehehe! Det er INGEN verdens ting som ble sagt der på en negativ måte skjønne snille Trine! Du skrev at mannen din laget sprø og gode krumkaker, ( takk og lov for det) det gjør heldigvis mannen min også--og jeg...men ikke ungene mine, hehehe!!!Jaja nok krumkakesnakk. Skjønner at du har hatt en koselig 1 desember. Jeg må innrømme at det har blitt vel mye stå i kø, kjøre i kø, parkere i kø i dag. Det har rett og slett vært kaos på de fleste butikker som jeg har vært på i dag, og dermed tok en liten handletur nesten hele dagen!!
Jeg syns du har pyntet veldig fint og stemningsfullt hos deg. Røde farger på kjøkkenet ja det er jo helt i min ånd, skjønner godt at du er fornøyd med disse gardinkappene for de er veldig koselige og akkurat passelig julete syns jeg! Carl Larsson figurene kom veldig godt til sin rett der i vinduskarmen syns jeg, de var helt skjønne!
Dekorasjonen med amaryllis var også lekker, tenk så fin den blir når den kommer opp ettehvert. Kommer til å bli en perfekt juleblomst!! Maryland coockies har jeg aldri laget men disse så fristende ut. Jeg har jo et kjent problem med unger som spiser meg ut av huset og ut av kakebokser og alt, så vanligvis sender meg og mannen ungene tidlig til sengs lillejulaften og så står vi to og baker sammen.. I år har jeg sett at det kommer et gøyt program på nrk3 klokken 20.00: Ulven og geitekillingene i rockeopera med russiske skøyteløpere i hovedrollen...Høres absurd ut--men er rett og slett en favoritt som jeg ikke har sett på lenge...så vi må nok bake litt tidligere i år!!
Du må kose deg med snø og julestemning, her regner det ( og lekker inn taket) men utrolig nok så holder humøret seg oppe likevel. Har jo fått ny peis så da tåler man det meste:) Klem

Emmeline sa...

oj oj ---den ble lang gitt, sorry!

åsemor sa...

julebaksten må jeg nok ta meg av selv her i huset, men da pusser trenern sølv og det er helt greit:)Jeg har også hengt opp julegardinene mine i dag, rakk ikke å pynte noe særlig da jentene mine kom hjem en tur, så vi har bare kost oss.... :)
Takk for et trivelig innsyn hos deg, skikkelig koselig var det. Ha en fin første søndag i advent:)

elin1976 sa...

Utrolog flotte bilder du viser på bloggen. Har masse slikt stoff som du har sydd kappenen dine i. Vuderer om jeg skal få sydd noen puter til både seng og sofa av dem. De er jo fine å ha i sommer også med litt blått til.
Vi har også starta bakinegne og laging av diverse julesnop. I går var det sjokolade trøffler som stod på menyen. mmmmm.....
Ønsker deg en fin søndag. Masse klemmer fra Elin:O)

Ellie sa...

Så koselig det ble i vinduskarmene dine! Ser at dere er godt i gang med bakinga. Ikke verst! Selv har jeg ikke begynt ennå, men jeg driver iallefall og planlegger hva jeg skal bake, så tenkearbeidet er gjort :-). Håper du får en fin første søndag i advent!

Ingrid sa...

Så utrolig koselige bilder fra kjøkkenet ditt! Kappene var kjempefine!! Kos deg med juleforberedelsene!

min sin lille tue sa...

Hei på deg:)
Håper det ble mange fine koner og menner.
Så koselig du har gjort det på kjøkkenet ditt, fint å ta fram de samme tingene som man er glad i hvert år. Det er like spennende å finne igjen julepynten hvert år synes jeg.
Kos deg i adventstida.

Dans på roser... sa...

så koselig julestemning hos deg nå! Herlig tid, denne adventstida. Nyt det. Ha det godt så lenge, Kathrin.

My little footprints sa...

Hei!
Jeg kunne føle på førjulstemningen din av å lese innlegget her. Hørtes jo koselig ut å bake litt sammen med mannen sin. Kanskje jeg skal få lura mannen min til det og? :)
Ønsker deg og dine en fortsatt god førjul!
Klem Beth

Marie sa...

Nydeleg innlegg!

Mia sa...

Så julete og koselig det ser ut hos deg, Trine! Med julegardiner i vinduet, cookies i bokser og snø ute. Men snøen, den har vel regnet bort nå, eller...? Her hos meg har det pøst ned i hele dag, og en eventuell julestemning må man prøve å skape inne, med julemusikk, levende lys etc. Og det med en bakekveld, det høres da veldig koselig ut. Jeg har ikke begynt å bake enda, men pepperkaker hører ihvertfall julen til her hos oss (selv om en god del ender opp på fuglebrettet etter jul alikevel...) Kos deg i denne søte førjulstid.