søndag 9. desember 2007

2. søndag i advent

Så tenner vi to lys i kveld.
To lys for håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er til stede.
Så tenner vi to lys i kveld.
To lys for håp og glede.
Inger HagerupDet er allerede 2. søndag i advent, og jeg vet at fra nå av går tiden ekstra fort frem til selveste julaften. Kalenderen er ganske så full av avtaler, avslutningstreff og et par konserter før jul. Men det hører med.
Forrige søndag hadde vi gjester i hus og fikk denne skjønne amaryllisen av dem.
Kjøkkenbordet er temmelig enkelt pyntet. Svibelen har fått en kvist rundt løken og en skål under potta. Kubbelyset står nesten alltid og brenner når vi er hjemme.I går var jeg ute og gikk meg en deilig og lang tur, og kom over en busk med einer som jeg plukket med meg en bukett av. Denne står nå i en gammel mugge med et par hjerter i fattigmannsølv og pynter opp i gangen.

Her er vårt seneste lille prosjekt. Denne hyllen har min kjære laget for lenge siden og den henger høyt på veggen over sofaen i stua. Det er taklisten dere ser i grått der. Før hang det et eldre maleri under hyllen, men jeg ville så gjerne hatt et sted der jeg kunne henge små ting som lykter og annet koselig. Derfor fikk jeg han til å lage den planken som er under hyllen og knaggene vi kjøpte i Vikingskipet før i høst kom nå til nytte. Så nå kan jeg henge mine kort og julestæsj i små klyper eller i knaggene. Moro med litt forandring er det iallefall!Må tilslutt takke for alle koselige kommentarer på forrige innlegg. Det er utrolig hyggelig å lese og man blir jo så glad av alle gode ord som dere gir. Tusen takk! Ønsker dere fine førjulsdager og velkommen tilbake. Å, nå begynner det faktsik å snø!!! Så herlig! Klem fra Trine

20 kommentarer:

ESMERALDAS HJERTE sa...

hei igjen:) Du har DEILIG SMAK!!!!!!Sukk!!! De fattigmannsølv-hjertene i gangen var fine, ogn den hylla i stua var heeeeeeeeeelt.....ja hva skal jeg si? Sukk.........
Jeg kommer igjen...

Søndagsklem

MODERN COUNTRY sa...

Ååå, begynner det å snø!! Heldiggris :))
Her har det herjet stormer og høljet ned 14 dager i strekk, men i dag var det rolig og flott vær. Så deilig med sånne dager innimellom, det gir godt humør :) I dag har Vi sovet skikkelig lenge og i kveld overrasket vennen meg med både middag og vin. Ja, jeg er meget imponert over kokkekunstene hans. Stek med fersk sopp og hjemmelaget saus. Er jo til å dåne av!! Haha..

Du har det så kos hjemme Trine. Som Elisabeth sier, herlig smak!
Så vakkert i gangen din!! Her har jeg endelig fått dekorert litt også. Det tok jammen meg sin tid i år synes jeg. Men Enda har jeg krans og plantebord som skal pyntes.
I mellomtiden sitter jeg og syr som en gal :)) Ja, det hjelper jo ikke noe særlig med innlegg som sist. Var moro å få bestillinger fra Frankrike da. Det var første gang. Nei, nå får jeg holde skravla. Ha en fortsatt fin kveld!

Klemmer fra Aina

Anonym sa...

Jeg digger stilen i huset deres sååå mye ;-) Liker så godt det enkle, gode livet uten for mye kruseduller- men det er en hårfin balansegang som gjelder for å få det til, og du får det til!

Takk for en fin bloggside. Jeg venter alltid på neste inslag....

Ha en fin 2:e advent. //Gry

Lena sa...

Så kjempekoselig det er hos deg! Likte godt hylla di, jeg har nettopp fått laga ei som jeg har over min sofa..men jeg har bare pynta oppå...Kjempefint var det hvertfall;)

Lemi sa...

fin hylle :)
å einer pynte så fint opp, syns æ.. synd man kjem på sånt etter at snøen har lagt seg, og d ikke e einer mer å finne :(

ha en fortsatt fin 2.søndag i advent (sjøl om den snart e over)

klem

Marie sa...

Du og du kor koselege bilete! Inngangspartiet på huset ditt er SÅ vakkert pynta!

Ønskjer deg god advent vidare :)

Emmeline sa...

Emmeline gremmer seg faktisk over veldig dårlige bilder i dag. Er ikke vant til kulde her i byen, og ikke kameraet heller så det dugget og dugget. Bra det kommer et nytt innlegg hos meg i morgen...
Og endelig var du på plass med et nytt innlegg også--eller endelig og endelig..syns du har vært kjempeflink til å blogge i det siste, masse fint å se i Trines hus og hage nå før jul!
Godt å høre at også du har et travelt liv nå før jul... og samtidig klarer du å pynte så fint!
Lekker svibel med kvist rundt løken, fin dekorasjon syns jeg!
Dekorativt var det også med einerbusk grenene som du hadde plukket med deg fra turen!
Hyllen du har fått opp var jo bare en favoritt. Jeg ønsker meg også en sånn hylle her hjemme, men så langt har jeg blitt nedstemt... Vi har jo også veldig mange store vinduer her i stuen så det er ikke så mange vegger igjen faktisk. Men jeg vurderer altså å lage meg en sånn hylle på kontoret, vi skal flytte til nye lokaler nå på onsdag-og jeg får et GEDIGENT kontor. Tror jeg må fikse opp der litt, ellers blir det nitrist!
Inspirerende hylle i så måte. Syns det var veldig fint med de vakre tingene som du hadde stilt ut her,
gøy med de klypene og knaggene der du kan henge julekort og andre ting på...GØY!
SNØ---ja dere er heldige. Nyt dagene du også, jeg gleder meg til en ny uke... med masse aktivitet på plakaten! Klem

Hulda sa...

Så fint du har pynta med lenka under hylla der. Jeg har også en slike en, den henger på et vindu jeg har i stua. Syns også du hadde gjort det så fint rundt inngangspartiet. Veldig fine dekorasjoner og lykt.

Ha en fin dag! Hilsen Hulda
http://huldals.blogspot.com

Janicke sa...

Hyllen var utrolig lekker!! Synes du har det veldig koselig og gjennomført.
Ha en fin dag! :-)

åsemor sa...

Så fint du har pyntet Trine, og som vanlig med stil !

Ønsker deg ei fin førjulsuke i travelheta, men det er da koselig å :)

ESMERALDAS HJERTE sa...

hei igjen Trine:) Takk for gode ord.....
Det du gjør for å legge inn bilde øverst er egentlig samme fremgangsmåte som å legge noe i sidemenyen. Du går inn på "tilpass" øverst på sida di, og på "rediger" i det øverste feltet (der du kan bestemme hva som skal stå av tekst.) Der kan du velge å legge inn bilder og tekst, eller begge deler...Håper du finner ut av det:)

Mandagsklem!

Kreoline sa...

Hei, nå har jeg sitter her og kost meg og bladd gjennom hele bloggen din, så mye flott og koselig. Nydelig hus med en skjønn hage, ser ut som du er flink med blomster og har stor interesse for det. Selv skal jeg begynne å anlegge hage til et gammelt hus til sommeren, så kanskje jeg kommer innom til deg og får litt tips. Jeg kommer garantert tilbake til deg, ha en fin uke, legger deg i linklisten min.

[morgrethe] sa...

God advent Trine. Nå er det flere innlegg siden jeg har skrevet til deg ser jeg. Inngangspartiet ditt er så koselig.... også til jul. Fin dekorasjon du har laget..... alt nydelig Trine. Håper du koser deg i adventstiden, og at ikke alle avslutningene tar "knekken" på deg. I fjor hadde jeg 9 avslutninger på 7 dager, og da skulle du gjerne ha med mat på noen av de..... puh.... får hjertebank bare jeg tenker på det. I år koser jeg meg.... og det er så godt. Her roter vi og pakker inn gaver over hele stuegulvet.... men det får gå. Som sagt.... kos deg, noe jeg vet du gjør, for du er jo roligheta selv. Ble rene avhandlinga dette, koskos.

elin1976 sa...

Så flott og så enkelt. Det er dette som er så flott med bloggen din. Du lager så flott stemning av sånne enkle fine ting.

Linda sa...

Mye lekker julepynt.Dikte til Inger Hagerup er nydelig.Ha det fint. Linda :))

My little footprints sa...

Hei1
Så koselig julestemning! Det bar en lur idè å plukke einer og sette i "vase", jeg lurer faktisk på om jeg skal gjøre det samme? Jeg trenger jo ikke akkurat å gå lange turen for å finne litt einer, siden jeg bor midt i skogen :)
Ønsker deg en fortsatt fin førjulstid!
Klem fra Beth

min sin lille tue sa...

Hei på deg:)
Så koselig det var i inngangspartiet ditt til julen kommer da. Du er flink til å ordne du:)

Så fint dere har ordnet med hylle og knagger, smart ide det der, og likte godt den snora også.
Nå er det snart ferie, og det skal bli godt.
Jeg har ikke pynta til jul ennå, ser at mange pynter rundt på bloggene, men i morgen skal jeg ut og kjøpe de første juleblomstene for i år. Da kommer det Amaryllis hit også, det er en må ha-blomst for meg:) Og hvit Asalea og...og...
Kos deg videre i adventstida. Klem

Anne-Berit sa...

Det er så trivelig på bloggen din,masse fint å se,tenk at ei mugge med einekvister kan være så fint,og den hylla di er bare så fin.Her i huset har vi også lys som står og brenner når vi er heime,syns det er en egen stemning med levende lys.Nattinatti:)

Silkeline sa...

Så nydelig du har julepyntet utenfor på det forrige innlegget! Den kassen med epler og kvister er såååå fin!
Nydelige stemningsbilder her også....og hyllen over sofaen er bare helt superfin! Koselig med einer og fattigmannshjerter! Takk for titten:))

Pulsatilla sa...

Koselig adventstemning hos deg! Nå ble jeg så inspirert at jeg tror jeg skal bruke fridagen til å gå ut og plukke litt einer jeg også. Håper dere koser dere i førjulstiden!