fredag 14. desember 2007

Pynt til jul

I dag viser jeg bilder fra rundt omkring i huset, litt her og litt der. Ting som for meg skaper julestemning.
Denne krona fra Lene Bjerre kjøpte jeg i fjor. Synes den bare er fin.

Osteklokka mi er jeg glad i, selv om jeg ser den samme rundt omkring på mange blogger og i blader. Å bruke fattigmannskuler inni osteklokka til jul, gjorde jeg i fjor også og det var jeg så fornøyd med at det gjentas i år. Men jeg har tenkt til å bli flinkere til å variere innholdet inni klokka i året som kommer. Fått inspirasjon på andres blogger, vet du....


Nærbilde av min søte engel som henger i det ene stuevinduet.


En av (ihvertfall foreløpig) svært få fornyelser til julen er denne puta med brodert god jul. Dette er jo slikt som mange av dere tryller frem fra symaskinen (og gjerne i mye finere utgave også). For meg som ikke er noen kløpper ved denne maskinen, så synes jeg denne var litt koselig. Når det gjelder videre innkjøp til jul, så har jeg planer om noen flere kuler i fattigmannssølv til juletreet.Bethlehemskrybba mi som jeg kjøpte da jeg var i Jerusamlem for en omtrent 12 år siden. Den har vært fremme til jul hvert år siden. Da jeg kjøpte den tenkte jeg at denne alltid skal frem til jul slik at ungene forbinder den med julen hjemme, og tanken er at den skal gå videre i arv etter meg. I år var jeg faktisk litt treg med å ta den frem. Jeg var så fornøyd med kommoden s lik den var pyntet at jeg hadde litt vondt for å fjerne det. Men jeg kom heldigvis på bedre tanker. Klart at julekrybba laget i oliventre som jeg kjøpte i Jerusalem skal frem til jul! Det er jo tross alt dette julen handler om!!! Et barn er født i Bethlehem....
Det gamle speilet fra ungenes oldeforeldre med "glædelig jul". Bare det utsagnet gir meg nostalgiske assosiasjoner.
I gangen har jeg hengt kvistkransen som jeg også har hatt noen år nå. Den har hengt litt forskjellige steder, blant annet på ytterdøren før det ble lyskrans der. Nå pryder den en av de koselige knaggene i yttergangen.


Naturen betar meg stadig. Synes det er bare så vakkert når kvister og greiner blir dekket av rim slik som her. Nå om dagen er det ganske kaldt her jeg bor, men akk så nydelig for øyet der ute!!! Ha det fint alle dere, god helg og ha fine dager fremover mot jul! Klem fra Trine


17 kommentarer:

My little footprints sa...

Hei!
Her var det jo bare så mye koselig! Det ser ut som du har skapt en virkelig så god julestemning! Er så fint med krybbe også, det hører jo med. Har ingen selv, men kunne gjerne ha tenkt meg en. Tradisjoner er godt å ha, hadde ikke krybba dukket opp, så er det sikkert noen som hadde lurt på hvor den var ;)
Ønsker deg en god 3. adventshelg!
Klem fra Beth

ESMERALDAS HJERTE sa...

Hei kjære venn! Sånn på tampen av fredagen måtte jeg innom deg, vetdu:) Når helga nærmer seg finner jeg nye innlegg hos trine rett som det er:)Fine, rene detaljer hos deg! Liker når det ikke blir for mye, men at de tingene man pynter med betyr noe, og får plass til å "skinne".....Små nytelser for øyet, det er det som skapes forut for juledagene...

Jeg kommer igjen til deg og vinter-julestemningen:)

Fredagsklem!

Kreoline sa...

Nydelig krone fra LB, jeg kjøpte en i år som henger i stuen til pynt. Skjønn julekrybbe. Ha en fin helg.

elin1976 sa...

Nydelig ting som gir julestemning. Her skal gierlanderen i trappa og rundt peisen komme på plass i dag. Ha en fin lørdag. asse klemmer fra Elin:O)

Anita sa...

Sååå masse nydelige ting du har!! Vil ha osteklokke og krone jeg og:o)!!
God helg!

Emmeline sa...

Heisann Trine. Så koselig hilsen du hadde lagt igjen hos meg i dag. Nja...er jeg tidlig oppe?? Eller kanskje veldig seint i seng???
Må vel innrømme at jeg er det siste. Jeg klarte ikke å få sove, lå og tenkte på alt jeg måtte komme i havn med...så da står jeg selvfølgelig bare opp igjen og jobber litt og vips så sover jeg søtt! Du spør om bildene som jeg har brukt på puter og poser. Jeg kjøper transfer papir på Clas Ohlson som jeg setter i skriveren ( man må ha blekkskriver) og så printer jeg ut de bildene jeg skal bruke på dette papiret. Etterpå stryker jeg motivet rett på tøyet, det er utrolig enkelt og anbefales. Jeg var jo veldig redd for symaskinen og må jo innrømme at jeg er en nybegynner. Det blir noen floker og krøller på trådene og det er jo litt sånn bob bob, men det går... Øvelse gjør mester sies det, MYE øvelse vel og merke!
Høres ut som om du får en fin helg med konsert og det hele, lenge siden jeg sang i kor men det savner jeg jammen. Det gir en egen stemning... Her hjemme hos deg har du også fått det kjempefint!
Kronen fra Lene Bjerre er lekker, sånn kunne jeg virkelig tenkt meg. Disse osteklokkene er jo også helskjønne, jeg syns det var en god ide med fattigmannskuler inni. Jeg har mine liggende på et fat, kanskje jeg skal prøve dette også?
Den søte engelen likte jeg veldig godt, og dette bildet var utrolig flott knipset. God jul hjertene gir super stemning, men snart må du jo prøve deg på symaskinen du også Trine. Jeg lånte en Tildabok på biblioteket, der var det supre sytips som har hjulpet meg masse!
Klart du må ha fremme den vakre Betlehemskrybben din. Det er jo litt vittig når man er så fornøyd med pynten på kommoden at man utsetter julepyntingen, men det er vel et godt tegn...Da kan du jo lett ta julen bort igjen og pynte på nytt etter nyttår:)
Skjønner at dere har kalde dager, det har vi også men her er det ikke snø desverre. Jeg ønsker meg litt snø, det hadde vært koselig til jul! Ha en god helg og lykke til med alt du skal holde på med:)
Klem

Lemi sa...

så koselig du har gjort d t jul.
nydelig julekrybbe, klart den ska frem iår og..

ha en fin lørdag!

Lene sa...

Herlig stemning hos deg. Jul og nostalgi hører jo sammen - understreket av søte, lille hjertet på barnas oldeforeldres speil.

Kos deg i adventshelgen.

Anonym sa...

Hei Trine

Her var det koselig, som vanlig... Liker også disse kronene veldig godt, og hjerter av alle slag. Det du har funnet virker som er av litt större modell? Superfint! Jeg har litt samme dilemma fra tid til annen med min julekrybbe... Har kommet til insikt at den er essensen av hele greia, så den måtte fram i år også. Svigerfar har lagd min med siv på taket bl.a. Den har blitt vår tradisjon og får ikke glemmes!

Ha en fin 3:e advent! Klem fra Sverige

Tone sa...

Så nydelig du pynter til jul, kuler i fattigmannssølv er en slager her også. Og så har vi også en julekrybbe som må frem hvert år. Rart med det, jeg elsker jo å bytte ut pynten med nye ting hvert år, men prøver å holde enkelte ting "hellig" for ungenes skyld. Derfor kommer mitt Carl Larsson par også frem hvert år :-) Ha en fortsatt koselig førjulsstid :-)

Tone sa...

Så nydelig du pynter til jul, kuler i fattigmannssølv er en slager her også. Og så har vi også en julekrybbe som må frem hvert år. Rart med det, jeg elsker jo å bytte ut pynten med nye ting hvert år, men prøver å holde enkelte ting "hellig" for ungenes skyld. Derfor kommer mitt Carl Larsson par også frem hvert år :-) Ha en fortsatt koselig førjulsstid :-)

Ellie sa...

Så flott en julekrybbe må jo bare frem! Ønsker meg en slik i oliventre, jeg. Mye annen koselig pynt hos deg, også! God søndag til deg!

Klarafina sa...

Hei! Du har så mange nydelige bilder i din blogg. Takk for titten!

min sin lille tue sa...

Hei på deg:)
Masse fine ting du har pyntet med. Her har det ikke kommet fram så mye pynt ennå, bare noen blomster og en engel jeg kjøpte på lørdag, den bare snek seg med, sånn nesten av seg selv. Men det kommer nok snart mer pynt.
Jeg koser meg også med rimfrosten om dagen. Koselig med skikkelig julekort-stemning ute syns jeg. Det hadde vært kjedelig med jul uten snø her vi bor, det er vi jo ikke vant til.
Ønsker deg en koselig 3. søndag i advent. Nå skal jeg tenne lysene våre, er litt treig i dag jeg. Klem

åsemor sa...

Julehuset til Trine begynner å ta form ser jeg. Kjenner meg igjen med at ting liksom havner der det var i fjor. Synes det er litt greit og jeg da, det skaper tradisjoner.
Julekrybbe fra Bethlehem, det var koselig, understreker budskapet på en måte.
Ha ei fin førjulsuke,Trine :)

Lynetmor sa...

Hei,kjempe fine ting du viser fram :-) Blir glad av å se på dem.Ønsker deg en fin mandag.

Marie sa...

Nydeleg pynta hos deg! Avstemte fine fargar.

Julekrubba er vakker! Eg har julekrubbe, men har alltid hatt lyst på ei sånn i olivetre.

Naturen har pynta fint ute også!

Ønskjer deg fine dagar fram mot jul :)