tirsdag 25. desember 2007

Jeg er så glad hver julekveld!

Alltid litt rart og bittelitt vedmodig når julaften er over, synes jeg (selv om den startet med at ungene kom løpene opp til oss og ropte at juletreet hadde veltet.... )Men det er jo deilig å tenke på at julen såvidt har begynt og at det ligger mange dager foran oss som vi skal kose oss sammen.
Vi hadde en fin kveld på julaften. Spiste ribbe og pølse av mormor og morfars gamle servise. Og himmelsk lappskaus og multekrem (min kjære måtte ha multekrem!) til dessert. Vår eldste sønn på åtte leste juleevangeliet for oss.
Emmeline hadde et julegavenønske fra sine barn; nemlig denne søte osteklokka som hun fortalte om på bloggen sin. Jeg er svak for osteklokker og dro til Kremmerhuset for å ta den i nærmere øyesyn. Slik ble årets gave fra meg selv til meg selv denne koselige osteklokka med skriften Chocolate utenpå. Passer jo bra til en sjokolademums som meg... Takk for godt tips, Emmeline, håper julegaveønsket ditt også gikk i oppfyllelse!


Ei drøy uke før jul tok jeg med gutta våre på en handletur der de skulle få kjøpe noen julegaver selv. Det er første gang de får noen kroner for å kjøpte litt til venner og hverandre. Å være på kjøpesenter med en liten rakker på snart 3 og en på 6 og 8 år er en utfordring og et pes i seg selv, men de største gutta var veldig flinke og løp etter han lille når han plutselig fant på å stikke sin vei! Men vi hadde det koselig også, og de eldste gutta var stolte over å ha noen penger mellom hendene som de skulle disponere helt selv! Denne fine stjerna kjøpte de til mammaen og pappaen sin til jul. Den første julegava de har valgt ut til oss fra dem... Det vil jeg alltid huske!De som leste det forrige innlegget mitt, husker kanskje at jeg var så spent på ei pakke fra ei god venninne. Jeg har allerede fått tilbakemeldinger på bloggen at noen vil vite hva som var inni, og her kommer det. Inni den fine gava lå denne skjønne juletrekula som venninna mi hadde kjøpt da hun var i Kjøbenhavn nå like før jul. Den er fra Lisbeth Dahl, og jeg synes den er helt bedårende! Nå må dere tilgi meg at det blir litt mange bilder av det samme her, jeg synes nemlig det har blitt så moro å ta slike stilleben-bilder og knipser i veg av hjertes lyst!
Se så nydelig det vedhenget som henger under kula er! Ei bittelita krone med strass, og perler under. Ble så glad for denne! Tusen takk min gode, gode venninne!!!!


Håper alle sammen har det riktig godt der ute og at dere nyter dagene! I går var vi i barnedåp hele dagen, så i dag er planen å være hjemme og kose oss med gavene vi har fått og bare være sammen! Ønsker dere fortsatt god jul!!! Klem fra Trine
14 kommentarer:

Linda sa...

Hei! Masse flott du har tatt bilde av. Nydelig osteklokke,flott pynt.Fint å blande sammen med kastanjene. Fortsatt God Jul Og godt Nyttår. Hilsen Linda.

min sin lille tue sa...

Hei på deg:)
Ser at dere har hatt det koselig i jula så langt. Så koselig den stjerna fra guttene dine var:)
Her har vi landet i sofaen etter ribbe og besøk på julekvelden, koselig var det, og godt å slappe av noen late dager.
Ha ei fortsatt god jul, kos deg med sjokolade (det gjør jeg også) og slapp av:) Julehilsen fra tua mi.

Hilsen fra landet sa...

Herlige ting da - den osteklokken kan du leve leeenge på og nyte!

Vil gjerne få ønske deg fortsatt fine juledager - håper dere har litt tid til deilige, late dager. Her i huset har jeg omtrent like gamle barn som deg - så liv og røre har vi jo - heldigvis. Mine barn er 3, 5, 7 og 9 år. Stor romjulsklem til deg! :-)

Anonym sa...

Hei! Fin osteklokke; den kommer du sikkert til å bruke til mange forskjellige arrangemanger året rundt. For hvem har sagt at osteklokker er forbehåldt julen?!!

Har samme "etterjuls-tristess" som du...Vet ikke hvorfor, men den har sikkert en bra funktion den også.

Ha en fortsatt God Jul og et Godt nytt år!

Gry

Anonym sa...

Det skulle ikke bli anonymt, men jeg trykte på feil knapp...


GRY

Trines Hus og Hage sa...

Kjære Gry! Har tenkt på deg og dere så mange ganger, og synes det er så leit på deres og Britt sine vegne at dere ikke fikk komme hit i julen. God, god bedring til veslejenta med kyssesyke! Håper du ser dette! Og tusen takk for alle koselige kommentarer du gir meg. Setter så stor pris på det, alstå!!!! Klem fra Trine

Emmeline sa...

Nå må jeg bare le; tenk at du fikk chocolade glassklokken som jeg ønsket meg. Min datter var til byen noen få dager etter at jeg hadde lagt igjen ønskelisten her på bloggen og kom tilbake veldig i oppløsning fordi de var utsolgt for denne fine glassklokken. Dermed fikk jeg i oppdrag å sjekke alle Kremmerhusene i denne byen, men denne hadde vært SÅÅÅ populær ( det var til og med flere som hadde sett den på en blogg, hehehe) og vips så var alle glassklokkene utsolgt. Det gjør INGENTING syns jeg... Jeg fikk så mye annet fint!
Jeg fikk den fine fattigmanns stettskålen som jeg også hadde på listen min, og så får jeg jo nye sofaer. Jeg vet at du ønsker deg ny sofa du også, og jeg er veldig spent på hvilken farge vi lander på.... Er virkelig mannen min klar for hvit sofa?? VI drar nemlig i morgen tidlig når IKEA åpner for å kjøpe ny, veldig spennende!
Så koselig det var med den lille stjernen som barna hadde kjøpt til dere. Her hos oss hadde barna kjøpt en dorull med tusenlapptrykk til sin far..De var jublende begeistret lenge før han hadde åpnet teipen, de gledet seg sånn til å se hva han sa...og vi lo godt alle sammen for far i huset syns at ungene må ha litt mer respekt for penger, hehehe!
Kulen som du fikk av venninnen din var bare helt lekker og jammen var det en koselig gave. Jeg fikk to venninnegaver, en kurv med oster og en ostebok og en nydelig liten lykt. Begge deler helt perfekt. Kjekt å få noen sånne småting siden vi voksne ikke får så mange pakker i løpet av kvelden!
Håper du nyter juledagene til gangs.
I morgen er vi i gang med dugnad, for barna skal spille håndball-fotball og basketturnering fra i morgen og frem til søndag. Så dermed blir jeg stående i kiosk for å selge pølser og vafler. God jul liksom! Kos deg Trine, vi blogges:)

Gry sa...

Vil bare önske velkommen til min blogg (fra og med i kveld!!). Hadde litt problem med bildene og klarte radere alt opp til flere ganger, men det blir bare bedre med tiden, hadde jeg tenkt!

Ble lei av å legge igjen anonyme kommentarer hos flere av dere!

//Gry

My little footprints sa...

Hei!
Her var det mye fint! Selvsagt er det morsomt med gaver fra barna, det må jo være de beste gavene! Jeg fikk et glitterbilde av tantebarnet mitt på 5 år, det er jo så nydelig (selv om det blir glitter over alt);) Ønsker deg en fortsatt fin julefeiring!
Juleklemmer fra Beth

åsemor sa...

En forsinket julehilsen til deg Trine,så fine bilder du viser oss av julegavene dine.

Nyt fridagene som er igjen, julehilsen fra Åse.

Stjerna fra guttene dine var kjempefin, et koselig minne til mamma og pappa.

elin1976 sa...

Så koselige bilder fra julaften. Å stjerna fra guttene er jo nydlig. De har iallefall fått med seg hva som er fint og ikke fint. he he. Her har nok mor hatt en viss innvirkning tenker jeg:O)
Ønsker deg og familien en flott rom jul videre. Masse klemmer fra Elin:O)

Nostalgia sa...

Dette så kjempekoselig ut!
Tusen takk for koselige kommentarer på min blogg. Du har helt rett, vi kjøpte et gammelt stort sveitserhus for 5 år siden, som vi renoverer med tanke for husets opprinnelse på veien. Det er viktig for meg at slike gamle hus ikke blir sjelløst. Og hagen er mitt pustehull selv om jeg jobber der både tidlig og seint i sesongen;)
Jeg linker gjerne tilbake!

Klem

Mia sa...

Åh, så vakkert dekket julebord. Og så koselig med den første gaven fra gutta. Og så julekulen da, virkelig vakker var den (jeg kjøpte to slike til meg selv, da vi var i København i beg. av oktober. Julen hadde allerede da begynt hos Lisbeth Dahl) Mine kuler har blitt liggende på bordet i hele julen (faktisk har de ligget der helt siden jeg kom hjem fra Køben. i oktober... kremt). Nydelige bilder i det forrige innlegget ditt også, Trine, med vakkert pyntet utebord. Og så banneren din da, nydelig bilde der også! Nå må du og dine kose dere med de siste dagene av romjulen, og så er det jo snart et nytt år også...

Marie sa...

Vakre bilete av vakre ting du har fått til jul!

Godt nytt år til deg og dine :)