torsdag 6. desember 2007

Jul i inngangspartiet

Det vitner etterhvert om jul hos oss både ute og inne om dagen. Adventshelga fikk jeg pyntet og gjennomført planene jeg hadde for inngangspartiet/bislaget. Grankrans med lys på døra er koselig, synes jeg. Det har etterhvert blitt fast takst. Bildene ble tatt da det var idyll ute med snø og herlig julestemning. Nå er det dessverre bare blåholka igjen. Men vi håper og tror at snøen atter vil falle igjen før jul.


Denne lykta kjøpte vi på ferie i Danmark i fjor sommer. Er så glad i denne altså. Den er akkurat slik jeg hadde ønsket meg, stemningsfull og nostalgisk.

For noen år siden kjøpte min kjære denne gamle kjelken av en eldre mann. Det var mens eldstegutten vår bare var en liten pjokk. Hæ, sa jeg, hva skal du med den? Jo, kjelke skulle han ha, for den gav så gode barndomsminner. Vi må vel innrømme at kjelken har stått inne i uthuset mesteparten av tiden siden da, men i år blir den brukt. Iallefall som pynt.


Her er benken vi kjøpte på auksjonen som jeg har nevnt før. Denne gav vi kr 50 for og nå er den malt i utendørsmaling (husmaling) slik at den skal tåle litt mer. Jeg ble selv veldig fornøyd med dette lille arrangementet der mye er hentet fra naturen. Oppi terracottakrukkene er det lagt mose med epler oppå. På en tur med ei venninne plukket vi kvister fra et lerketre med kjempesøte små kongler. De store konglene som jeg hadde fra før er også med.Her ser man ovenifra. Naturlig og rustikt. Ønsker dere som er innom gode adventdager videre!!! Klem fra Trine

20 kommentarer:

Anonym sa...

Såå koselig, sukk..... Jeg forstår det med kjelken. Har selv minner fra kjelkeaking og kjelketåg- så jeg skulle sikkert kunne kjöpe en selv av nostalgiske årsaker. Det blev helt supert med arrangemanget i bislaget; det fanger vinter og jul i ett på en måte ;-)

Venter spent på neste innslag! Ha en fin adventstid! Hilsninger fra Sverige.

Christinas låvebutikk sa...

Så fint inngangsparti du har! Her er det ikke noe å vise frem!! Har lyst på nytt med dobbeldør og overbygg som hos deg! nydelig! Flott interiør der også! Ha ei fin helg!

MODERN COUNTRY sa...

åååå, Snakke om drømmehus!!! Har sagt det før, men sier igjen, vil ha ditt hus!! Haha..Så utrolig nostalgisk og vakkert at det bare er som en drøm :))
Helt nydelig som du har gjordt det foran inngangen. Den krakken er råflott Trine!
Minner meg selv om at jeg må få gjordt noe her og. Ute på min gene terasse, iallefall på borda mine. En lykt og none einergreiner hadde jo gjordt susen. Men skulle gjerne hatt mindre regn og blåst da. Her er det rene stormen og det høljer ned. Skulle jo ikke tro det snart er Jul med 12 grader!
Men det har begynt å klø litt i fingrene etter å få shinet hele huset og begynne med dekoren. Begynner i morra, dermed basta :)

Håper du har fine dager Trine. Håper vi ser mer til hverandre nå utover :) Klemmer

Lemi sa...

likte veldig godt d vinuet du har ved døra.. :o)
sitt me husbyggeplana så snppe opp alt av fine ting hos dokk damen :o)

klem

Anonym sa...

Nydelig inngangsparti, og dekorasjonen er akkurat i min smak:)) deilig rustikk jul;)
men jeg venter på at jeg kanskje kan få overta et småbruk i familien ved Mjøsa, og DA....:))

silje-sin sa...

Det ble kjempefint!For et nydelig inngangsparti dere har! hilsen silje

ESMERALDAS HJERTE sa...

Nyyyydelig stemning i disse bildene, kjenner lukten av piperøyk i nesa og knitringen fra snøen under skoene når jeg går. En følelse av narnia-stemning under lykta......Er liksom essensen av den ultimate ute-opplevelsen i jula....Kle seg godt i kulden(som jeg håper kommer)og nyte det spesielle lyset og høytidsstemning med mange ute på tur...Og gå inn til varme og god mat med roser i kinnene....Sukk...Ble nostalgisk nå...

Adventsklem:)

Linda sa...

Åj,så koselig du har pynta,ingen fare heller du har jo drømmehuset da...For et flott lite vindu...
god helg :))

Helen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Helen sa...

Så flink du er til å få det til koselig! Kjelken var jo ekstra hyggelig da. Lyktene dine er også helt i min smak.
Ha en fin helg!

Anita sa...

For ett fantastisk inngagnsparti!! Alt var jo kjempekoselig!

Go helg! Klem Anita

Anonym sa...

Herlighet for eit fantastisk inngangsparti!!! Nydeleg hus de har. Kos deg kjempemasse i denne koselege tida me er inne i :)

elin1976 sa...

Akkurat slik som du har pynta liker jeg det. Ikke for mye jul men pynt....aller får julestemning av dette. Nydelig. I mårra tenker jeg at mine gamle kunstløp skøyter skal få komme opp på veggen utenfor. Ha en fin dag. Masse klemmer fra Elin:O)

Anne-Berit sa...

Det var et flott inngansparti,nydelig pyntet.Innbydende for de som kommer på besøk til deg vil jeg tro.Ha ei fin helg:)

Ellie sa...

Så flott og julepyntet det var ved inngangspartiet deres! Lykta var nydelig, og jeg likte også godt lampa over døra. Koselig med den gamle kjelken!

Emmeline sa...

Ja nå har vi fulgt dette inngangspartiet gjennom flere årstider, vår, sommer, høst og vinter. Med denne julepynten får man jo en perfekt julestemning av å komme på besøk til dere. Det ser SÅÅÅ koselig ut! Perfekt med snø også, selv om snøen er borte nå--den kommer nok sikkert igjen. I min by regner det ustanselig, blir ikke mye julestemning av det må jeg si...
Lykten fra Danmark var fantastisk koselig, skjønner godt at du falt for den for den passet jo helt perfekt akkurat her. Jeg må jo le litt av mannen din som igjen har gjort et artig kjøp med denne kjelken! ( Det er ikke bare kaffekopper han kjøper altså, hehe)
Tilslutt har jeg bestemt meg for å lage meg en sånn fin dekorasjon med granbar og kongler og mose og epler...Det er bare en perfekt juledekorasjon, utrolig enkelt og utrolig stilig syns jeg!
Benken du har kjøpt for 50 kroner er jo helt fantastisk, skulle tro at den har stått her i hele husets historie den passer veldig godt inn.
Jeg har besøk denne helgen, og må derfor snike meg til litt blogging seint på natten... Jeg forsøker jo å lage et innlegg hver dag i desember, og så langt har det gått greit--det spørs vel hvor mye innhold det blir etter to uker...
Jaja, du får ha en deilig helg Trine. Takk for koselige hilsener på bloggen, så kjekt å se når du har vært innom!!!

Nina i Paradiset sa...

*Sukk*!
Det der var bare helt nydelig!
Misunner deg huset da. Jeg har ønsket meg sveitser-hus siden jeg var liten jente. SKAL ha det en dag, men det var å finne den tomten da.... (orginale hus i den stilen er ikke lett å oppdrive i det området jeg vil bo...)
I mellomtiden får jeg prøve å gjøre det beste ut at mitt OK 50-tallshus med verdens styggeste "skjønnhetsvorte" Dessverre er inngangspartiet mitt akkurat i dette påbygget. Usj, som jeg misliker stile på 1970-tallet! Rart at jeg ble født da, og ikke i 1873!!!

Ha en riktig fin helg da!

åsemor sa...

Kan tenke meg disse stilbenene dine fremhever det sjarmerende huset deres. Du er så flink til å være tro mot "stilen", det er ikke alt som skal brukes hos alle!
Og kjelken, det ble prikken over i-en!
Ha ei koselig helg :)

IngersATELIER sa...

Jøss så flott blogg du har, og ikke minst hjem!!! Ha en deilig advendts-søndag!

weirdbunny sa...

Your porch looks fantastic !