tirsdag 18. desember 2007

Jul i stua

Det gamle spistestuemøblementet kjøpte vi fra et eldre ektepar i 2002. Da hadde det stått på en låve i 7 år, og for spisestuebord, seks stoler, speilbuffet og anretningsbord betalte vi den nette sum av 1500 kroner.
Nå er det pyntet litt til jul. Jeg har lagt kuler i fattigmannssølv på fatet, og satt to amaryllis i kurven sammen med granbar og store kongler.Slik så amaryllisene ut for noen få dager siden........slik ser den ut i dag. Amaryllis er nydelig!Litt kanel, anis og julekrydder i en gammel skål på stett for å få frem gode julelukter. Må innrømme at denne blandingen ikke lukter så mye i år, for den er spart fra i fjor i en boks riktignok, men lukta har likevel forsvunnet. Men esetisk synes jeg det fremdeles har verdi. Det gamle smykkeskrinet i messing fulgte med på kjøpet på en auksjon for noen år siden. Det er stort sett fremme til jul.

Denne femarmede lysestaken i messing har fulgt oss i alle år. Den fikk vi av min manns eldste bror til jul i 93, eller deromkring, og har siden vært sentral i vårt interiør, uansett moter eller trender.
På anretningsbordet ligger det nye testementet som er helt fra 1883. I mine øyne er et slikt gammelt testamente vakker julepynt der det ligger med juleevangeliet mellom de slitte permene.

De hvite lysene fikk vi av eldste sønnen til jul i fjor. Dem har han støpt selv, og jeg har ikke hjerte til å brenne de fine lysene. Koselig å bruke dem som pynt.Mine kubbelys i teracottapotter med mose rundt, som vist før. Nå har pottene fått julebånd rundt magen (men det synes jo ikke så godt på bildet ser jeg nå...). Hyggelig stemningsbilde uansett...

I ettermiddag har vi hatt en vennefamilie på beøk til grøtmiddag og julekaker. Vi pleier å gjøre dette hvert år i desember; invitere venner til uformell julegrøtmåltid på en hverdag og by på kaffe og julekaker etterpå. Det er en fin måte å treffe venner på i førjulstiden, og vi synes det er koselig å få besøk når man har pyntet til jul og kunne by på julekakene man har bakt.
I julegrøten er det såklart en mandel, og den som finner den i grøten sin får pakka på bildet. Mandelen havnet i tallerkenen til vår mellomste sønn denne gang, og han var såklart storfornøyd med å få en pose med sjokolade og marsipan helt for seg selv!

Ungene og jeg har holdt på en del med å pakke inn pakker og lage til og fra-lapper de siste dagene, sånn innimellom slagene. Jeg brukte rett og slett bølgepapp og limte et ubestrøket (heter det visst), miljøvennlig papir over. Så ble disse pyntet forskjellig med hjerter og sløyfer i hyssing. De har en litt rustikk "look" med avrevne kanter, er superlette å lage og ganske hyggelige med plass til å skrive litt mer personlig enn de vanlige kjøpte lappene.


Nå er det snart jul! Jeg gleder meg stort, men egentlig er vi der allerede nå, føler jeg. Sånn like før juleferien starter og alt er bare hyggelig og kos. I morgen skal jeg på min siste avslutning, dagen etter på familietreff og så på kirkekonsert. Masse på programmet og dagene flyr fort avsted! Ha fine dager alle som er innom! Klem fra Trine
21 kommentarer:

Emmeline sa...

Nytt innlegg???? Dette må jeg titte mer på! Stakk bare innom for å si at jeg har utfordret deg, men det spørs om du har tid...
Nå må jeg sette meg ned for å titte her før jeg skal i seng;)

Nina i Paradiset sa...

Snakker om varp da!!
Utrolig flott buffet!
-og lekker pynt...

Anonym sa...

Det syns så godt at ditt hjem pregles av livet.. Med det mener jeg at dere behåller og bruker ting som betyr noe, uansett mote og trender. Et skikkelig hjem!

Venter som sagt tidligere alltid på neste inlegg, så det er bra at du håller frekvensen oppe!

Skal feire jul i dine trakter, og reiser opp til söstera mi på lördag. Passer alltid på å kjöre forbi huset ditt, og kanskje vi drister oss til å tute denne gangen!

Önsker deg og din familie en fredfull og god jul:-)
Juleklem fra Gry

9na sa...

Her var det julestemning, ja!!! Koselig var det hos deg...

9na sa...

Her var det julestemning, ja!!! Koselig var det hos deg...

Emmeline sa...

Tilbake igjen i dag ja:) Jeg kjenner at jeg ble veldig begeistret for disse kortene med bølgepapp og ubestrøket???( har jeg aldri hørt før) papir, de var kjempefine. Denne skjenken din er skikkelig fin, gammel og staselig og danenr en perfekt ramme rundt vakker julepynt!
Du har så mange vakre juleblomster. Jeg venter fremdeles på at min amaryllis skal slå ut i full blomst, vakre blomster som gir en sånn flott julestemning.
Så må jeg jo le litt av kanel og anis som ikke lukter grunnet at de var fjordårets modell, det kan jo ikke vi gjette siden det tross alt bare er bilder uten lukt på bloggen her; men etter bildene å dømme skjønner jeg godt at du har de fremme for det SER veldig julete ut!
Skjønner at dere er i full gang med juleforberedelser og julearrangementer. Vi hadde jo bursdagsbesøk i går, og det var flere av foreldrene som kommenterte at det var en sånn deilig julestemming hos oss fordi vi har pyntet i hele huset. Kan ikke si at jeg tenker over det engang, jeg får ikke skikkelig julestemning før vi setter opp juletreet på lille julaften!
Nå får du puste med magen og komme det igjennom resten av avslutningene og så er det snart jul, puuuh! Jeg og Aurora skal ut og kjøpe julekjole i dag, vi oppdaget plutselig at det ikke var NOEN pynteklær igjen i skapet og resten av besøket kom mens jubilanten måtte dra på seg en liten sommerkjole i full fart...;)
Ha en fin uke Trine.

Lena sa...

For noen flotte møbler du har skaffet deg! Riktig koselig har du det...mange flotte bilder, får julestemning av å se på de! Ha en fin kveld:)

Christinas låvebutikk sa...

Hei! Oi den sjenken var kjempe lekker! Den er vel antikk! Jeg elsker jo mørke gammle møbler så en sånn hadde sklidd rett inn i dette hus! Så koselig pyntet! Så gøy å sitte å nyte fin bilder på bloggene!! Ha ei alle tiders førjulstid!!:0)

Silkeline sa...

Nydelige møbler, og ikke noe å si på den prisen:) Du har da pyntet så fint også....julepynt på sånne gamle møbler blir så flott!
Takk for så hyggelig hilsen:))
Ha en fin kveld:)

Lemi sa...

for ett røverkjøp!! du må vise bilder av resten av spisestua!!

ser jo helt nydelig ut den sjenken

Kreoline sa...

Så koselig og nydelig du har pyntet, for et kupp med spisestuen, virkelig lekkert. Mine amarylliser har også begynt å blomstre foreløpig en rød og en hvit, alltid spennende å se hva farge de blir. Ha en fortsatt fin og koselig uke.

Haust sa...

Her var det koseleg julestemning!
Ynskjer deg og dine ei god jul! :)

Marie sa...

NYDELEG!!!

Dans på roser... sa...

Åååå....så nydelig. Koselig med vennebesøk i førjulstida. Akkurat sånn liker jeg det! Hvis man ikke har tid til å gjøre sånn og "leve" i adventstida, hva skal man med jul da? Nei, jula skal være en fin tid uten alt det stresset som vi selv kan finne på å lage. Kos deg med kirke konsert, det skulle jeg også gjerne vært på, men det ble Gråtass show på oss i år istedenfor.... =) Klem.

Anita sa...

Sååå masse fine bilder! Den spisestua var jo et kjempekupp!! Koselig med gråpapir pakker, det hadde alle våre pakker i fjor!!

Klem Anita

Mia sa...

Så vakkert du har pyntet til jul da, Trine, både i dette innlegget og i de forrige (mange flotte innlegg siden jeg var innom sist, ser jeg). Amaryllis er min favoritt til jul også, en hvit en, og min har også nettopp åpnet seg. Og så den vakre osteklokken din i det forrige innlegget da, en slik en ønsker jeg meg så indelig, men har ennå tilgode å finne maken. Vel, en vakker dag dukker den nok opp.

Så vil jeg bare ønske deg og dine en herlig juletid med masse kos, god mat og tid til hverandre og det man har lyst til. Og så vil jeg også takke deg for alle de koselig kommentarene dine i bloggen min. De gleder meg enormt, og jeg blir alltid like glad. Tusen takk!

Ellie sa...

Så nydelig skjenk, dere var virkelig heldig med de møblene! Det ser så koselig og julepyntet ut hos deg, begynner å glede meg skikkelig nå, jeg altså! Blir som et barn når det er jul, skjønner du :-). Virkelig fine til-og-fra-lapper! Ha en fin fredag!

Whoopsi Daisy sa...

Hei
Jeg måtte bare innom å si at jeg syns du har pyntet utrolig koselig utenfor huset ditt. Benken i profilbilde ditt er kjempefin. Ser rett og slett ut som det kommer fra et interiørmagasin.

Ha en fin førjulstid :o)

Klarafina sa...

Så fint du har pyntet til jul! Nyt dagene som kommer og ha en riktig GOD JUL!

Anita sa...

Ønsker deg og dine en riktig GOD JUL!!!

Klem Anita

Kreoline sa...

Må bare innom for å ønske deg en riktig god jul, kos deg. klem fra meg.